Talent en durf, maar ook afwerking, lenigheid en kracht zijn eigenschappen van een goede gymnast

Onze selectiegroepen gym bestaan uit leuke, enthousiaste gymnasten vol talent. Om een goede gymnast te zijn, zijn niet alleen een stevige portie talent en durf belangrijk, maar ook afwerking, lenigheid en kracht zijn eigenschappen van een goede gymnast.

Om deel uit te maken van deze groepen dien je eerst geselecteerd te worden.
Selecties worden voorzien op het einde en bij de start van elk sportjaar (september), afhankelijk van de grootte van de groepen. 
Deze groepen gymnasten beleven samen veel plezier, maar we vragen van deze gymnasten dat zij wekelijks aanwezig zijn en de nodige discipline hebben. 

Talentjes

Mits selectie. De talentjes zijn onze jongste geselecteerde turnsters.
Zij worden geselecteerd uit onze massaturngroepen en beschikken over de nodige basis skills die nodig zijn om verder te kunnen uitgroeien tot een goede turnster. Jaarlijks nemen ze minimum 1 maal deel aan wedstrijden om voeling te krijgen met deelname aan wedstrijden. 

Keurturnen

Mits selectie. Deze groep bestaat uit geselecteerde meisjes die verdergegroeid zijn uit onze talentjes of naderhand geselecteerd.
In deze lessen staan vooral het toestelturnen centraal: damesbrug, balk, pegasus,... Maar daarnaast wordt hier ook gewerkt op vloeroefeningen.

Tumbling

Mits selectie. In de tumblingploeg ligt de nadruk op lange mat, de tumblingbaan. 
Er wordt geoefend op reeksen van verschillende spectaculaire turnoefeningen: salto's, fliks en schroeven passeren hier allemaal de revue! Een mooie turnbasis, maar ook kracht, sprong, lenigheid en een stevige portie doorzettingsvermogen zijn hier een zekere must. 

Tumbling recreatief      

Mits selectie, maar we leggen de lat iets lager! Ook hier ligt de nadruk op de tumblingbaan en willen we toewerken op reeksen van verschillende turnoefeningen. Zowel jongens als meisjes zijn hier welkom!

 

Interesse om deel uit te maken van deze selectiegroepen? We organiseren op het einde en bij de start van een sportjaar (in mei en/of september) selectiemomenten*. 
(*Wanneer bepaalde groepen reeds te groot zijn is het mogelijk dat we geen extra selecties toelaten. Dit om de kwaliteit van de lessen en de groeikansen van de gymnasten ten goede te komen.)

LESUREN (2024-2025)

Talentjes 
dinsdag 18u tot 20u
zaterdag 9u tot 12u

Keurturnen
woensdag 18 tot 20u30
zaterdag 9u tot 12u
   
Tumbling 1
vrijdag 18 tot 19u30
Tumbling 2
vrijdag 19u15 tot 20u45
   
Tumbling recreatief 
zaterdag 13u30 tot 15u